Дания премина през много перипетии, но заслужи мястото си на осминафиналите на Евро 2020, а следващият съперник на “Червения динамит” е непредвидимият тим на Уелс. Мачът е от 19:00 часа на “Йохан Кройф Арена” и повечето прогнози вещаят краен успех за датчаните, но Гарет Бейл и компания със сигурност са на друго мнение.

Уелсците изненадаха приятно с представянето си в група “А”, съобщава БНР. Равенството срещу Швейцария беше последвано от победа над Турция, а в последния кръг “драконите” отстъпиха на Италия, като играха с човек по-малко от 55-ата минута заради червения картон на Итън Ампаду.

В страната вече се надяват да бъде повторено историческото постижение от 2016 година, когато отборът стигна до полуфиналите. Подобен рейд изглежда малко вероятен, но едно е сигурно: Уекс не е отбор за подценяване.

Драмата с Кристиан Ериксен не попречи на Дания да се добере до директните елиминации. Скандинавците започнаха със загуби от Финландия и Белгия, но в мача на истината разгромиха Русия с 4:1 и дори финишираха втори в група “В”. По този начин датчаните станаха първият отбор в историята на европейските първенства, който продължава напред, след като е загубил първите си два мача в групата.

Досега тимът на Каспер Хюлманд се радваше на горещата подкрепа на феновете на “Паркен”, но този път няма да играе у дома, а в Амстердам. По трибуните обаче отново ще има много датчани, но не и привърженици на Уелс заради ковид мерките. “Драконите” за трети път в историята си ще играят в столицата на Нидерландия. Предишните два мача, съответно през 1988 и 2014 година, завършват със загуби от “лалетата”.

Дания се завръща във фазата на елиминациите за първи път от 2004 година. Тогава отборът отпадна на четвъртфиналите, а сега това е целта минимум. В исторически план “Червения динамит” има предимство срещу Уелс. Всеки от последните три мача между днешните съперници е спечелен от датчаните, но пък двата тима никога не са се изправяли на голямо първенство.

Гарет Бейл ще е големият коз на Уелс, но Аарън Рамзи и Даниел Джеймс също са способни да създадат много проблеми на противника. На върха на системата 4-5-1 ще действа Кийфър Мур, а в халфовата линия ще започнат още Джо Алън и Джоузеф Морел.

Дания ще излезе със същите 11, които стартираха срещу Русия. Даниел Вас и Йоаким Меле ще сноват по двата фланга, Пиер-Емил Хьойберг и Томас Дилейни ще играят в средата на терена, а атаката ще водят Мартин Брайтуайт, Юсуф Поулсен и Микел Дамсгор. Тримата защитници са непоклатими: Симон Кяер, Андреас Кристенсен и Яник Вестергор.

Последният мач между двата отбора беше през 2018 година в Лигата на нациите. Тогава Дания се наложи с 2:1 в Кардиф.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.