С указ на турския президент Реджеп Тайип Ердоган са назначени нови посланици в 9 държави, включително в България, информира Хабер7, цитиран от БТА.

За нов посланик на Република Турция в София е назначен Н.Пр. Мехмет Саит Уянък. Той ще смени досегашния посланик Н.Пр. г-жа Айлин Секизкьок, чийто мандат изтече.

Според публикуваната справка новият турски посланик в България е изпълнявал длъжността заместник-генерален директор по международна юриспруденция в турското външно министерство.

Посланик Мехмет Саит Уянък е име, което има опит по регионалните въпроси. В предишни години е бил генерален консул на Република Турция в Женева, посочва Си Ен Ен Тюрк.

Република Турция ще има нов посланик и във Вашингтон. Това е Н.Пр. Седат Йонал, който ще смени на този пост Мурат Мерджан, чийто мандат изтече.

Посланик Йонал досега изпълняваше длъжността представител на Турция в представителството на ООН в Ню Йорк.

Нови турски посланици са назначени и в Чили, Гватемала, Гвинея, Коста Рика, Шри Ланка, Виетнам и Еквадор.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.