Правителството на Тайван съобщи, че четирима души са загинали при земетресението с магнитуд 7,2 което стана по-рано през деня, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Китай предложи помощ на Тайван след силния трус, информира ДПА.

По данни на тайванската Централна метеорологична администрация (ЦМА) земетресението е станало в 7:58 ч. на дълбочина 15,5 км. Епицентърът е бил на около 25 км югоизточно от Хуалиен в Източен Тайван.

Бедствието е причинило широко разпространени тежки повреди на сгради и е ранило все още неизвестен брой хора на острова, който има повече от 23 милиона жители.

Говорителката на Бюрото по въпросите на Тайван Чжу Фънлян заяви, че властите в Пекин са силно обезпокоени от ситуацията. Китай следи ситуацията и е готов да предложи помощ при бедствия, каза тя.

Премиерът на Япония Фумио Кишида съобщи в официалния си профил, че неговата страна е готова да предостави всякаква необходима помощ на Тайван след мощното земетресение.

Тайван има независимо правителство от 1949 г., но Китай смята самоуправляващата се демокрация за част от своята територия, припомня ДПА.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.