Милица Мирчева Снимка: Петко Котларски
Милица Мирчева

България ще има солидно участие още в първия ден на европейското първенство по лека атлетика, което започва днес в Мюнхен, съобщава БНР.

В 11:30 стартира маратонът при жените, където за нашата страна ще стартират Милица Мирчева и Маринела Нинева. Тази вечер в 21:05 часа започва квалификацията в тройния скок при мъжете, където ще участва Георги Начев.

България ще бъде представена от шестима атлети в Мюнхен. В надпреварата при мъжете за призови позиции ще се борят Георги Начев (троен скок) и Тихомир Иванов (скок височина), а при жените в състава са включени олимпийската вицешампионка от Рио 2016 Мирела Демирева (скок височина), Александра Начева (троен скок), Маринела Нинева и Милица Мирчева (маратон).

Атлетите са съпровождани от треньорите Георги Помашки, Илиян Чамов, Йоло Николов, Маринус Маркус Якобус и Стойко Цонов, а водач на българската група е Румен Рангелов.

Първенството в Германия продължава до неделя.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.