Поставеният под №18 в схемата на Откритото първенство на Австралия Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите, след като получи травма.

Българинът отстъпи на тръгналия от квалификациите руснак Аслан Карацев след 6:2, 4:6, 1:6, 2:6 на "Род Лейвър Арина" в Мелбърн, като в последните два сета най-добрият ни тенисист в историята беше измъчван от силни болки в гърба.

Роденият във Владикавказ Карацев проби за 2:1 в първия сет, но след това Димитров доминираше напълно на корта, спечели следващите пет гейма, а с това и частта.

Гришо започна устремно и втората и пропиля цели седем точки за пробив в първите два сервис гейма на съперника. Руснакът успя да направи брейк за 3:2, но Димитров го върна тутакси след двойна грешка на съперника. В слаб гейм 29-годишния хасковлия допусна нов брейк за 4:5, след като направи две двойни грешки и сбърка лесно драйв воле. После Карацев изравни сетовете с гейм на нула.

Очевидно българинът получи някаква травма и почти без игра предаде третата част, като не можеше да сервира, да играе форхенд и бекхенд и да се движи нормално. След края му Димитров поиска медицински таймаут и беше третиран в съблекалнята.

След това той успя да вземе подаването си за 1:1 в четвъртия сет и така прекъсна негативната серия от седем поредни загубени гейма.

На първата почивката в частта Димитров отново повика физиотерапевт на корта. Карацев проби за 3:1, а първата ни ракета очевидно изпитваше още болка при ударите. При 2:5 българинът сервираше за оставане в мача, но загуби след печеливш ретур на Карацев.

Гришо си тръгва със 180 точки за световната ранглиста, където е №21, но следващата седмица ще се изкачи до 17-ото място.Той взема и 403 463 щатски долари от наградния фонд.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.