Президентът Доналд Тръмп и съперникът му демократ Джо Байдън събраха свои привърженици във Флорида, който се очаква да бъде един от най-оспорваните щати на изборите за държавен глава на 3 ноември, съобщи Ройтерс.

Хиляди хора, много от които без маски, се тълпяха на проявата на открито в Тампа, за да чуят Тръмп, който не пропусна да се подиграе на своя опонент бившия вицепрезидент. „Можете ли да си представите да загубя от този? Можете ли да си представите“, попита Тръмп, който носеше шапка с надпис „Да направим Америка отново велика“ и добави, че е уверен в победата си.

Президентът изрази задоволство от обявеното часове по-рано увеличаване на Брутния вътрешен продукт през третото тримесечие с 33 процента. Колкото и да е впечатляващ обаче, този ръст идва след също толкова историческото свиване на икономиката през пролетта с 31 процента.

Байдън организира митинг в колеж на север от Маями, където присъстващите останаха по колите си, за да избегнат евентуално заразяване с коронавируса.Той обвини президента, че се е предал в борбата с Covid-19.

„Отказът на правителството на Тръмп да признае реалността, когато близо 1000 американци умират всеки ден, е обида за всеки, страдащ от Covid-19 и за всяко семейство, загубило близък“, заяви бившият вицепрезидент.

Междувременно над 80 милиона американци вече са пуснали бюлетини на президентските избори, предаде Ройтерс. Това е над 58 процента от цялата избирателна активност на предишния вот през 2016 г.

Огромен брой хора гласуваха по пощата или в отворените за предварително гласуване изборни секции на фона на опасенията от заразяване с коронавирус при струпване на хора в изборния ден.

Избирателите, регистрирани като демократи, имат значителна преднина в ранното гласуване. По-слабото участие на републиканците се обяснява с честите изказвания на Тръмп, че тази система може да стане обект на масови изборни измами.

Снимка: Ройтерс

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.