Мъж е с опасност за живота, след като локомотив е блъснал трактора му на жп прелез в село Генерал Киселово, община Вълчи дол. От ОД на МВР съобщават, че при включена звукова и светлинна сигнализация, 62-годишен водач на трактор с прикачено ремарке преминава през прелеза, при което е блъснат от локомотив на БДЖ. Вследствие на пътнотранспортното произшествие водачът е получил фрактури на череп и двете подбедрици. Настанен е в болница, с опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

Ще припомним, че сигналът за инцидента вчера е получен в 11,40 ч. На прелеза няма бариери. Пострадалият тракторист е откаран в болница, където са установени фрактури на череп и двата крака. Настанен в реанимация с опасност за живота.

От полицията съобщиха още, че по линия на противопожарната безопасност са изгасили 3 пожара. Единия е станал по пътя Варна – Добрич, в района на Аксаковска панорама. Там се е запалил товарен автомобил. На място са изпратени 2 противопожарни автомобила, но до пристигането им водачът е успял сам да погаси горящия двигател на камиона. Вследствие на пожара двигателят е унищожен, спасена е останалата част от камиона и ремаркето, натоварено със слънчоглед.

Същевременно вчера сутринта пък горя барака край с. Тополи. На място са изпратени 2 противопожарни автомобила, които успели да загасят огъня и да спасят други 2 съседни сгради.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.