Пожар е избухнал в двигателния отсек на товарен кораб, плаващ от Египет за България през пролива Дарданели. 14-членният екипаж на плавателния съд е евакуиран, един от тях е в тежко състояние, съобщава турският телевизионен канал NTV, цитиран от Агенция „Фокус”.

"Пожарът е избухнал в района на Акбаш на 107-метровия сухотоварен кораб под флага на Барбадос AK DISCOVERY, който се е насочвал към пристанище Варна... Към района са били изпратени влекачи и бързоходна спасителна лодка. Движението на плавателни съдове в двете посоки в пролива Дарданели бе временно спряно“, уточнява телевизията.

Екипажът на кораба от 14 души е евакуиран, един от пострадалите - сирийски гражданин, е откаран в болницата в Чанаккале.

След потушаването на пожара и евакуацията на екипажа корабът е изтеглен до пристанище, а движението през пролива е било възобновено.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.