Футболният отбор на Реал Мадрид завоюва своята титла №34 в славната история на Испания. Това стана факт, след като „кралският клуб” победи с 2:1 Виляреал на стадион „Алфредо ди Стефано” и остави Барселона на 6 точки кръг преди последния рунд в Примера дивисион.

Успехът бе желан от „белия балет” повече от всичко, след като в две поредни години големият съперник – Барселона, вдигаше ценното отличие. Това е и трофей №11 за Зинедин Зидан в историята му като треньор на Реал. Същевременно Барселона не си направи и труда да сътвори нещо сериозно в този предпоследен кръг от шампионата след като “преклони глава” при домакинството си на Осасуна на собствен терен с 1:2.

Два гола на Карим Бензема (29 и 77), след които Висенте Ибора за Виляреал в 82-ата донесоха триумфа за „лос меренгес” в шеметната надпревара на испанското първенство. В добавеното време на мача пък гол на Марко Асенсио бе отменен.

След издънката си у дома каталунците отправиха кратък поздрав в Туитър към вечния си съперник: "Поздравяваме Реал Мадрид с шампионската титла за сезон 2019/2020".

Снимка: АР

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.