Наводнения наложиха евакуацията на болница в окръг Синоп, Черноморска Турция, където и други окръзи пострадаха от проливните дъждове в последните дни, предаде турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, цитирана от БТА.

В град Аянджък, окръг Синоп, е преляла река и е наводнила местни къщи. Полагат се усилия за спасяването на бедстващи хора. Залети от вода са булеварди и улици. Коли са отнесени от придошли води.

Кметът на Синоп Баръш Айхан заяви пред телевизията, че във фабрика в Аянджък са останали блокирани работници, а една болница е била превантивно евакуирана.

Министерството на вътрешните работи е изпратило три спасителни хеликоптера, съобщи депутатът на управляващата Партия на справедливостта и развитието /ПСР/ от Синоп Назъм Мавиш, като посочи, че има бедстващи хора.

Изпратени са и лодки на бреговата охрана, които да се включат в спасителните операции. Мостовете, осигуряващи връзката до населеното място, са наводнени.

Наводнения има и на други места в Черноморска Турция.

Възрастна жена е в неизвестност, след като къщата й е била наводнена в турския черноморски окръг Бартън, предаде турската частна телевизия НТВ.

Проливният дъжд в района наводни много жилища и магазини. Автомобили бяха отнесени от водата, образуваха се свлачища.

В село Акьорен Сьокюлер под напъна на водата се е сринала част от дървена къща, а възрастната жена, която живеела в нея, е била отнесена от водата. Спасителни екипи издирват жената.

В резултат на пороя се е срутил участък от пътя между градовете Бартън и Карабюк. Над 20 души, бедстващи в домовете си, са били спасени с тежка техника.

В района на с. Зафер край град Кумлуджа е преляла река, наводнявайки приземните етажи на къщи и магазини и отнасяйки коли.

В Ризе вчера бе съобщено за свлачища, предизвикани от поройните дъждове. Пропаднал е дворът на начално училище в село Елмалъ. Къщи в района са били наводнени, а други са евакуирани превантивно заради свлачища, информира НТВ.

 

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.