На европейското по плуване в Белград показах, че съм конкурентна в Европа! Това заяви пред клубния сайт swimming.bg състезателката на шампиона ПСК „Черно море” Тея Николова.
На шампионата на Стария континент варненката , която тази година завърши с отличен успех Пета езикова гимназия и е приета да учи в Щатите, направи най-силното плуване в кариерата си. Тея стана пета в Европа на 50 м бруст, спирайки хронометрите на 30,97 сек.. Възпитаничката на треньора Никола Петров остана на 7 стотни от бронзовия медал .
„Зад успехите, които постигам, стои както трудът, който положих последните месеци, така и израстването ми като състезател и опитът, който натрупах”, признава Николова.
„Знаех, че досегашните ми плувания дават заявка за медал, но не ми беше фикс идея - просто исках да направя възможно най-доброто плуване. Оценявам представянето си като много добро, подобрих личните си постижения и показах, че съм конкурентна на останалите състезателки в Европа. Специално за финала останах леко разочарована заради една - две малки грешки, които ми костваха по-бързото време и съответно медала”, откровена е Тея.
Тя се надява да успее да се възстанови за предстоящото държавно първенство за мъже и жени, което е тази седмица в София.
„Времето до състезанието е твърде малко. Ще остана в София между двата турнира, за да си спестя дългото пътуване, а в сряда ще се присъединя към останалите от клуба. На държавното засега ще плувам 50, 100 и 200 метра бруст, 50 кроул и 50 делфин, но е възможно да откажа някоя от дисциплините, за да имам повече време за почивка. Самото състезание ще е тежко физически, тъй като ще имам много стартове за кратко време, а умората от европейското все още се усеща”, добавя с стезателката на ПСК „Черно море”.
Първи за успешните изяви на еврошампионата я поздравили съотборниците й от националния отбор, които били на басейна и непрекъснато я подкрепяли, а след това и родителите й.
„Специално искам да благодаря на своите родители - те тръгнаха от Варна в деня на финала, рано сутринта и пътуваха почти цял ден, за да могат да ме гледат. Когато си погледнах телефона, разбира се, моят треньор, на когото дължа много – Никола Петров, вече ми беше писал, поздравявайки ме за постижението - за жалост той не беше на европейското”, обобщава Тея.

ПРИКАЧЕНИ ДОКУМЕНТИ

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.