Бих се радвала, ако успея да подобря времената си на европейското по плуване в Белград, Сърбия, коментира топсъстезателката на ПСК „Черно море” Тея Николова. От шампиона на България на еврошампионата ще плува и съотборникът й Дениел Нанков.

България ще бъде представена още от Габриела Георгиева, Калоян Левтеров, Калоян Братанов, Лобомир Епитропов, Йордан Янчев и Тонислав Събев. Шампионатът на Стария континент стартира на 10 юни и ще продължи до 23-ти.

Тея Николова покри норматив за еврофорума по време на държавно отборно първенство по плуване в София. В дисциплината 50 м бруст тя бе безапелационна и подобри националния си рекорд с повече от половин секунда, ставайки първата българка, преплувала дистанцията под 31 секунди.

„Подготовката ми за европейското преминава нормално, имах няколко контролни състезания, последното от които бе Black Sea Cup във Варна. Веднага след това отпътувахме за Белград. Разултатите ми от предишните състезания бяха много добри, но аз винаги се стремя към повече”, допълни Николова.

В Белград тя ще плува в дисциплините 50 и 100 м бруст. „В тези дисциплини се чувствам най-уверена и смятам, че съм най-конкурентна на останалите състезателки. Както винаги предпочитам да не си поставям прекалено висока цели, бих се радвала, ако успея да подобря времената си. Опитвам се да използвам всяко от състезанията, за да трупам опит и когато настъпи точният миг, да покажа на какво съм способна. Забелязала съм, че когато нямам очаквания към даден турнир, се представям по-добре - психическото напрежение е по-малко и мога да се отпусна напълно, за да дам всичко от себе си. Това смятам да бъде стратегията ми и сега”, убедена е възпитаничката на треньора Никола Петров.

Тея признава, че не е суеверна, но има ритуали, които изпълнява винаги преди важни форуми.

„Нося си „късметлийските чорапи”, дори начина, по който скачам в басейна за загрявка е специфичен. Никога не свалям червеният конец, койтно нося на ръката си. Всичко това ми помага да се настроя за идващия старт”, откровена е Тея. Тази година ослепителната варненка завърши с отичие Пета езикова гимназия във Варна. А на абитуриентския бал сияеше със съвършена визия и пленителна усмивка.

Тея ще продължи образованието си в Америка, където е приета да следва в Northwestern University, Чикаго.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.