Бронзовият медалист от Лондон 2012 Тервел Пулев ступа неудобния и играещ мръснишки Викапита Мероро от Намибия в средата на деветия рунд на галавечерта в Дар ес Салаам, Танзания. Това бе 16-и професионален двубой на по-малкия от братята Пулеви, който е девети в ранглистата за полутежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).

С 16-ата си победа вече той може да очаква да се изкачи в класацията, което да го доближи до шанс да атакува шампионския пояс.35-годишният Мероро бе с 29 победи и 9 загуби на профи ринга, а последната преди днес му битка бе от ноември 2019 година, когато губи от Оланреваджу Дуродола (Гана).

На 14 декември пък Тервел проведе предишния боксов сблъсък, справяйки се с Дешон Уебстър в пловдивската зала "Колодрума", когато именно спечели интернационалния пояс на Световната боксова асоциация.

През цялото време Тервел доминираше и нараняваше опонента си, който единствено се стремеше да търси клинчове, а пък реферът на ринга не направи нищо особено, за да предотврати тези накъсвания. Към края вече превъзходството на Пулев и комбинациите му провокираха ъгъла на Мероро да хвърли кърпата и да признае поражението.

Има голяма вероятно следващият мач на Тервел отново да е в Африка през март месец, а не е изключено на някоя от следващите шест галавечери на Черния континент да видим в действие и Кубрат Пулев.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.