Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович и съпругата му Йелена са дали положителен резултат за Covid-19, съобщава сръбският вестник "Курир". Според информацията двамата се чувстват добре и нямат симптоми. "Веднага след пристигането си в Белград отидохме за тестване. Резултатите ни с Йелена са положителни. Децата са отрицателни", потвърди Джокович.

Сърбинът беше в основата на организирането на тенис турнира "Адриа тур", който предизвика много обсъждания. След него се разбра, че Григор Димитров е дал положителен резултат. По-късно същото стана и с Виктор Троицки, Борна Чорич и хора от щабовете на тенисистите. Това доведе до вълна от критики към Джокович и организаторите. Успоредно с това беше поставен въпросът за възможността да се провеждат турнири.

Турнирът в Белград беше съпътстван от допълнителни забавления, като още от началото се видя, че участниците не спазват общоприетите в повечето държави мерки като спазване на дистанция и ограничаване на физическия контакт. Тенисистите играха футбол, а видеокадри показаха и бурни забавления в дискотека.

"Съжалявам за всяка вреда, която е възможно да съм причинил. Сега съм у дома и се възстановявам. Благодаря за подкрепата, моля ви, пазете се и бъдете здрави", заяви Димитров в неделя.

Мениджърът му Георги Стоименов заяви във вторник, че водещият български тенисист се чувства добре. "Всеки от нас е допуснал грешка. Били сме не толкова дисциплинирани, колкото е трябвало", допълни Стоименов пред “Dnevnik.bg”.

Снимка: Reuters

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.