Три от водещите клубове по тенис в Германия избраха да се подготвят на базата на българския курорт Албена. Причината е не само красивата и съхранена природа, но и спортните съоръжения, които са истинско национално богатство, отбеляза bgtourism.bg.

Тренировъчни лагери във ваканционното селище провеждат състезатели на клубове от Северозападна Германия. Гостите съчетават великденската си ваканция за ученици, която е по това време в страната. Спортистите пристигнаха у нас на 22 март и са настанени в 5-звездния Flamingo Grand Hotel & Spa. Те ще тренират на родните кортове до 9 април.

Тенис център „Албена“ предлага чудесни условия за тренировки на 50 млади тенисисти във възрастовата група от 10 до 18 години, заедно с техните трима треньори и едно медицинско лице. Зеленият курорт не за първи път е предпочетен от част от клубовете, трениращи в момента у нас.

Гостите получават не само чудесна спортна база за пълноценна подготовка, но и изключителни условия за настаняване след интензивните тренировъчни сесии. Хотелът разполага с няколко басейна, лаундж с изглед към морето, пентхауси с просторни тераси и джакузи – идеална среда за възстановяване след заниманията.

„Албена предлага прекрасни условията за спорт на открито, отличното обслужване и комфорт в хотела. През това време на годината децата не могат да тренират на открито в Германия, тъй като температурите са все още ниски. Възможността за спорт на тези първокласни кортове и приятната атмосфера в целия комплекс е забележителна. Гледката към морето и гората правят пребиваването на тенисистите и треньорите не само полезно, но и наистина приятно“, каза германският треньор Александър Фолк.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.