Вицепрезидентката на Танзания Самия Сулуху Хасан полага днес клетва като президент в историческа стъпка, с която тя ще стане първата дама начело на своята източноафриканска страна, предаде Ройтерс.

Хасан (61 г.) ще поеме поста след смъртта на държавния глава Джон Магуфули от сърдечно заболяване, както обявиха властите в сряда, след като повече от две седмици той не се бе появявал на публично място.

Отсъствието на 61-годишния президент от 27 февруари предизвика спекулации за здравето му и слухове, че се е заразил с Covid-19, което бе отречено от официални лица, съобщава БНР.

Според конституцията на Танзания вицепрезидентът довършва мандата на президент, който е починал, докато заема поста. Магуфули започна втория си мандат през октомври миналата година.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.