Снимка: БОК / Костадин Андонов StartPhoto

Световната шампионка от Будапеща 2018 и двукратна европейска шампионка Тайбе Юсеин загуби полуфиналния си сблъсък на Олимпиадата в Токио срещу шампионката на Азия Юкако Тауай от Япония. Така състезателката ни ще спори за бронзовото отличие.

Полуфиналната среща започна изключително оспорвано. И на двете състезателки бе направено предупреждение за пасивност. Българката направи успешна контраатака, която бе за 2 точки, но съдията на тепиха реши да не я отсъжда.последва протест от българската страна или след жури д’апел отсъдиха 1 точка да Тайбе Юсеин. Българката записа още една точка. Последва атака на Юкако Тауай от Япония и 2 точки. Първата част завърши при резултата 2:2.

Във втората част японката взе точка, след като Тайбе Юсеин не можа да реализира атака 2:3. Така Юкако Тауай от Япония спечели полуфиналната схватка и на финала ще се изправи срещу световната шампионка от 2019 година Айсулу Тинибекова от Киргистан, съобщава sportal.bg.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.