В щата Пенсилвания пощенският служител Ричард Хопкинс, който се оплака от нередности при отчитането на гласовете, оттегли показанията си, съобщи в. „Вашингтон Пост”.

Според изданието Хопкинс първоначално е заявил, че началникът на пощенската служба в Пенсилвания е инструктирал подчинените да завеждат бюлетините, получени след изборния ден с по-ранна дата. По-късно в хода на разследването Хопкинс заяви пред Службата на генералния инспектор на пощенската служба на САЩ, че се отказва от твърденията си и подписа отказ от отговорност, пише изданието.

Изборите в САЩ се проведоха на 3 ноември. Според оценки на водещи американски медии, кандидатът за президент на САЩ Джоузеф Байдън си е осигурил повече от 270 електорални гласа, които са му необходими, за да победи републиканеца Доналд Тръмп в борбата за президентския пост. Байдън обяви победата си на изборите.

Тръмп не призна поражението и обяви намерението си да се обърне към съдилищата по отношение на преброяването на гласовете, тъй като според него е имало многобройни нарушения от страна на демократите, допълва "standartnews.com".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.