Задачата за съставяне на ново правителство се очертава трудна, като перспективите за формиране на управляваща коалиция изглеждат несигурни. Така световните агенции коментират изборите у нас, цитирани от БНР.

"Франс Прес" отбелязва, че партията на бившия премиер Бойко Борисов печели първото място, но то не й гарантира връщането на власт. Агенцията коментира, че гласуването е било без ентусиазъм, на фона на избирателна активност на исторически ниско равнище и кампания, доминирана от темата за икономическата несигурност.

Според "Асошейтед прес" ниската избирателна активност отразява апатията сред гласоподавателите и прави още по-вероятна перспективата за още един разделен парламент, за който ще е трудно да излъчи стабилна управляваща коалиция.

"Ройтерс" коментира, че резултатите от четвъртите за по-малко от две години избори предвещават трудни коалиционни преговори, които може да доведат до патова ситуация в парламента или дори до нови избори.

Австрийската агенция АПА коментира, че произведените вчера предсрочни парламентарни избори в България са излъчили нов победител - партията на предизвикващия полемика бивш премиер Бойко Борисов, но не сложиха край на политическата безизходица в страната.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.