Дрон е свален над щаба на руския Черноморски флот в анексирания от Украйна полуостров Крим в събота, предаде АФП. "Дронът бе свален, докато летеше отгоре над щаба на флота" в Севастопол, съобщи в Телеграм управителят на града Михаил Развояев. Той обвини украинските сили за дрона, съобщава БНР.

„Той падна на покрива и предизвика пожар", посочи Развояев, като добави, че няма големи щети или пострадали.

Това е вторият опит за атака срещу щаба на флота за по-малко от месец. На 31 юли при атака с дрон в двора на щаба бяха ранени 5-има души, като това доведе до отмяна на празненство, планирано за Деня на флота.

Станалото е поредния опит за атака срещу руски военни обекти в Крим, който Русия превзе и анексира през 2014 г.

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.