Димитър Кузманов записа важна победа, подобно на Адриан Андреев. Неговият двубой срещу 55-ия в световната ранглиста Ласло Джере се оказа почти безпроблемен, защото сърбинът очевидно изпитваше физически проблеми и не можа да довърши двубоя - 6:1, 3:2 и отказване. След две прекъсвания за медицинска помощ Джере реши да прекрати по-рано мъките си и проправи пътя на Кузманов към втория кръг на турнира.

Първата победа на Кузманов в АТР тура идва на място, където той е играл многобройни мачове от по-ниските категории на мъжкия тенис. Той със сигурност ще се изкачи доста над 298-мата позиция в световната ранглиста, след като събра 32 точки до момента и 5 700 евро от наградния фонд.

Това е първи успех за Кузманов над Джере, който го победи трудно със 7:6, 7:5 на Чалънджър в Сибиу през 2018-а. Сърбинът спечели втората си АТР титла миналата година в Сардиния, но се отказа по време на двубоя си с Кевин Андерсън на "Мастърс"-а в Париж и явно още не се е отърсил от физическите проблеми.

Следващият противник на 27-годишния пловдивчанин ще бъде номер 1 в схемата и 10 в света Матео Беретини, съобщава "topspor.bg".

Снимка: LAP.bg

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.