Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова днес за примирие в Нагорни Карабах, след като броят на загиналите по време на стълкновенията в отцепилия се регион в Южен Кавказ нарасна, предаде Ройтерс.

"Изключително важно е да отправим много ясно послание към всички страни: Огънят трябва да спре незабавно! Трябва да подкрепим всички усилия за намиране на мирно решение по пътя на преговори", заяви Столтенберг по време на посещение в Турция. "Военно решение на ситуацията в Нагорни Карабах няма", каза той на пресконференция в Анкара.

Столтенберг призова също Анкара – основен съюзник на Азербайджан, "да използва влиянието си за успокояване на напрежението" в Нагорни Карабах, където се водят сражения между армията на Баку и арменските сепаратисти, предаде АФП.
"Очаквам Турция да използва своето влияние, за да успокои напреженията, каза Столтенберг на пресконференция с турския външен министър Мевлют Чавушоглу.

Чавушоглу, чиято страна се обявява за слагане край на "окупацията на Нагорни Карабах от сепаратистите, подкрепяни от Армения", заяви, че НАТО трябва също "да призове Армения да се изтегли" от региона и да зачита "териториалната цялост на Азербайджан".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.