Станимира Петрова се класира за втория кръг на Световното първенство по бокс за жени в Истанбул, съобщава БНР.

Българката не се наложи да се качва на ринга за мача си в категория до 54 килограма. Съперничката ѝ Шира Патрисио от САЩ не се яви за срещата и така Петрова продължава за следващата фаза.

Световната и трикратна европейска златна медалистка ще срещне във втория кръг представителката на Пуерто Рико Анджелирис Лопес Мендес. Мачът им е предвиден за 12 май вечерта.

Програмата във вторник включва един двубой с българско участие. В категория до 48 килограма Севда Асенова ще срещне Сумая Косимова от Таджикистан. Двубоят по програма е четвърти в списъка на ринг Б. Сесията стартира от 18:00 часа, което означава, че двубоят на Асенова ще започне около 18:45 часа.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.