Със спектакъла „100" започна Международният фестивал „Варненско лято". Постановката е на ДТ „Стоян Бъчваров", дело на режисьора Боян Иванов, създадена по повод вековния юбилей на театъра. На откриването присъстваха кметът на Варна Иван Портних, Цветана Манева - председател на настоятелството на фондация "Виа Фест", проф. Николай Йорданов - директор на фестивала, Даниела Димова, директор на ТМПЦ - Варна.

„Тази година е специална за нашия град, защото честваме много годишнини - 75 г. Варненска филхармония, 95 г. Международен музикален фестивал „Варненско лято", 100 г. ДТ "Стоян Бъчваров", 100 г. от обявяването на Варна за курортен град, 120 г. Варненско Археологическо дружество. Това е най-краткото доказателство за качеството, дълголетието и връзката между културата и туризма в нашия град. Пожелавам същата творческа съдба на МТФ "Варненско лято", който догодина ще навърши 30 г. от създаването си", заяви кметът Иван Портних. Приветствия към участниците и зрителите отправиха и Цветана Манева, проф. Николай Йорданов, Даниела Димова.

МТФ „Варненско лято" ще продължи до 12 юли, уточнява "Live.Varna.bg". Програмата е богата, като спектаклите в българската селекция са 10, а в международната са подбрани представления от Нидерландия, Германия и Испания, както и прожекция на хитовата британска продукция „Сирано дьо Бержерак“ с филмовата звезда Джеймс Макавой.

Международният театрален фестивал „Варненско лято“ 2021 се организира от фондация „Виа Фест“ с подкрепата на Министерство на културата и община Варна, както и на Посолство на Кралство Нидерландия в България, на Институт Сервантес и Гьоте-институт България. Сцени-домакини на фестивала са ТМПЦ – Варна – ДТ „Стоян Бъчваров“, Държавният куклен театър, Фестивалният и конгресен център, Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ и Археологическият музей.

Пълната програма може да бъде видяна тук: www.viafest.org.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.