Снимка: ФК Пирин

Спартак Варна се завръща в професионалния футбол тази събота, когато ще изиграе първия си двубой от новата кампания във Втора лига. "Соколите" ще гостуват на Нефтохимик в Бургас, а началният час на срещата на 24 юли е 18:30.

От публикация на официалната страница на клуба в социалните мрежи става ясно, че се планира и транспорт за феновете за първия мач на Спартак. Цената на пътуването ще е 5 лева, но е задължително предварителното записване в офиса на стадион "Спартак" до 23 юли.

Седмица преди началото на първенството във втора футболна лига, Спартак Варна обяви, че има нов спонсор. Това е "Интерком груп". Отборът ще разполага с 1,5 милиона лева, съобщи новият съсобственик на клуба Павлин Николов. Той обяви, че целта е Спартак да върне мястото си в елита, но за това ще се работи стъпка по стъпка.

Очаква се до ноември да бъде завършен в цялостен вид стадион "Спартак", като от общинския бюджет бяха отпуснати близо 2 млн. лева за реконструкция на съществуващи трибуни, писти и подходи на стадиона.

Планира се до тогава да бъдат приключени и двете игрища на стадион "Локомотив".

През новия сезон, освен във Втора лига, Спартак ще се състезава и в Трета с втори отбор, който ще е със средна възраст 17 години.

Съставът на Спартак за сезон 2021/2022 във Втора лига:
Вратари: Християн Славов, Станислав Нисторов, Иван Атанасов
Защитници: Никола Борисов, Иван Пенев, Генади Луго, Ибрям Ибрям, Велислав Боев, Архан Исуф, Георги Дичев
Халфове: Георги Георгиев, Николай Иванов, Янчо Андреев Виктор Митев, Александър Стефанов, Цветан Илиев, Даниел Начев, Тодор Кулев
Нападатели: Георги Божилов, Георги Бабалиев, Владислав Мирчев, Мехмед Сабри, Мартин Янакиев

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.