Снимка: ПФК Спартак / Facebook

Спартак (Варна) победи Струмска слава с 2:1 в мач от втория кръг на Втора лига и излезе на трето място в класирането. Двубоят на стадион "Спартак" се игра без публика заради наказание на варненския тим, отбелязва petel.bg.

Спартаклии започнаха по-активно, но гостите бяха добре огранизирани в защита и в първите 15 минути не позволиха на домакините да застрашат вратата им.

При една от редките контри на Струмска слава техен играч нахлу в пеналта и шутира, но Нисторов бе добре пласиран и изби.

В 33-тата минута Спартак откри резултата. Виктор Митев вдигна на втора греда и Мехмед Сабри се разписа с глава - 1:0. По подобен начин двамата изработиха и втория гол за варненци в Бургас, но тогава завършващият удар на Сабри бе с майсторско воле.

Две минути по-късно Сабри пропусна да вкара за втори път. Нападателят изскочи сам срещу вратаря на гостите от Радомир, но шутира в него.

В 42-рата минута последва нов пропуск за Спартак. Отново Митев подаде успоредно на голлинията, Сабри се размина и на задна греда Владо Мирчев насочи кълбото към вратата, но пред голлинията защитник изби топката в корнер.

Противно на логиката, в 49-ата минута Струмска слава изравни с гол за учебник, дошъл след показен индивидуален рейд на Борис Иванов. Той взе топката от своята половина, нахлу с нея отляво, избегна шпагат на Луго и после втори шпагат, навлезе в наказателното поле и шутира ниско долу за 1:1.

В 63-тата минута след корнер пред вратата на Спартак и въздушен двубой Румен Сандев от гостите си удари главата с тази на съперник и падна на тревата. Сандев бе откаран с линейка в болница.

Минута след това Спартак отново поведе в резултата. След вдигане от корнер Архан Исуф се извиси и отбеляза с глава - 2:1. Това е втори гол за сезона на защитника.

Две минути след това Янчо Андреев изтърва от чиста позиция да реализира трети гол. След неговия прехвърлящ удар вратарят отклони топката с върха на пръстите в корнер.

В 81-вата минута с попадение за втори път се размина и Владо Мирчев. След прекрасен пас от фланга на силно играещия днес Виктор Митев Мирчев насочи топката с шпагат, но вратарят към защитник.

Съставът на Спартак (1-4-1-2-3): 1. Станислав Нисторов - 13. Архан Исуф, 6. Генади Луго, 19. Никола Борисов, 2. Велислав Боев - 17. Цветан Илиев (70 - 8. Георги Георгиев) - 10. Янчо Андреев (кап.), 20. Николай Иванов - 9. Мехмед Сабри (63 - 7. Георги Бабалиев), 23. Владислав Мирчев (89 - Георги Божилов), 11. Виктор Митев (89 - 15. Мартин Янакиев)

Резерви: 12. Християн Славов, 3. Ибрям Ибрям, 22. Александър Стефанов

Главен съдия: Никола Павлов (Ловеч), асистенти: Мартин Мачев (Плевен), Венцислав Банчев (Ловеч)

Четвърти съдия: Стилян Колев (Велико Търново), делегат на БФС: Пламен Хаджийски (Варна), съдийски наблюдател: Тихомир Боболов (Велико Търново)

Жълт картон: Николай Иванов

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.