Георги Дойчинов и Юлиан Горецов ще бъдат сред реферите, които ще ръководят срещите от Европейското първенство по хандбал за юноши до 19 години, на което един от градовете домакин е Варна, съобщават от националната федерация по хандбал.

Шампионатът ще се проведе през следващата седмица, от 16 до 22 август, в Двореца на културата и спорта. Българската съдийска двойка ще бъде една от четирите, които ще ръководят срещите от първенството. Останалите рефери са от Нидерландия, Гърция и Македония.

Българско присъствие ще има и сред делегатите на EHF. Те са общо петима на брой, а между тях е Делян Генчев. Колегите му са от Гърция, Косово, Швеция и Сърбия.

След изключително успешния шампионат на Стария континент по плажен хандбал, това е втората проява под шапката на EHF, на която БФ Хандбал ще бъде домакин в рамките на малко повече от месец.

Седем отбора ще спорят за разпределението на отличията в M19 EHF Championship във Варна. В група „А“ са Чехия, Фарьорски острови и България, а в група „Б“ ще премерят сили Беларус, Словакия, Финландия и Латвия.

Програмата за срещите по дни и часове може да намерите на сайта на проявата – http://varna2021ehf.com/.

Снимка: Българска федерация по хандбал

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.