15-годишно момче във Франция излиза постепенно от едноседмична кома след жесток побой, нанесен му от десетина нападатели в Париж. Властите търсят информация за извършителите и разследват опит за предумишлено убийство. Инцидентът е станал в средата на месеца в парижкия квартал "Богренел". Жертвата е в процес на програмирано събуждане, претърпял е шестчасова операция.

Констатирани са множество фрактури по черепа, хематом между черепа и мозъка, гръбначна травма, счупени са носа и един пръст на потърпевшия. Остава да се разберат подробности за случилото се. 15-годишният Юри остава интубиран и не е говорил. Майката Наталия е неотлъчно до леглото на момчето, което има и две сестри.

По случая още няма задържани, съобщава БНТ.

Посегателството срещу момчето предизвика вълна от съпричастност във Франция и по света. За да осветли случая майката на Юри създава профил в инстаграм, който за седмица привлича над 70 000 последователи.

Сред изразилите съпричастност са френският министър на вътрешните работи Жерал Дарманен и футболистът Антоан Гризман.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.