Носителят на 20 титли от турнири от Големия шлем Роджър Федерер  победи с 2:1 (7:6 (8), 3:6, 7:5) сета Даниел Евънс в среща от втория кръг на турнира на твърди кортове в Доха.

За Маестрото това беше първи двубой от 14 месеца насам. За последно той участва на Australian Open 2020, където отпадна на полуфиналите.

Срещата бе много равностойна и продължи близо два часа и половина. Липсата на игрова практика у поставения под номер 2 в схемата Федерер пролича особено ясно във втория сет, в който той допусна ранен пробив, който не успя да върне.

Въпреки това обаче швейцарецът показа и предполагаемата за 20-кратен шампион в "Големия шлем" класа. Той бе по-съсредоточен в най-важните моменти на първия и третия сет, като в първия спаси сетбол на Еванс в тайбрека, а в последния си позволи и лукса да пропусне един мачбол в десетия гейм.

Съперник на Федерер на четвъртфиналите ще бъде грузинецът Николоз Басилашвили, който се наложи с 6:2, 6:2 над тунизиеца Малек Джазири, съобщава "Tribune.bg".

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.