Със скандал между ГЕРБ и БСП започна парламентарният ден. Повод стана твърдението на депутата от ГЕРБ Маноил Манев, че преди ден в Чехия е бил задържан Илия Стоилов, който е с ефективна присъда за организирана от него престъпна група и е брат на депутата от БСП Георги Стоилов.

Парламентарната група на ГЕРБ посочи в декларация, че от „БСП за България“ нямат право да се държат като „стожери на морала в политиката“, съобщава БНР.

Декларацията от името на парламентарната група представи Маноил Манев:

„Ще припомним, че след изчезването на брат си депутатът от БСП Георги Стоилов обяви, че той не е беглец от закона, а е отишъл в чужбина да се лекува. Още от 2017 г. от парламентарната трибуна групата на ГЕРБ призовахме БСП да се разграничи от своя депутат и да поиска оставката му. И не е учудващо, че вашият лидер във Варна Борислав Гуцанов, който сам по себе си е достатъчно спорна фигура, е решил да номинира за член на Районната избирателна комисия Николай Николаев Банев - син на небезизвестния и сочен за олигарх, който носи същото име, бизнесмен. Тази кандидатура сякаш идва да покаже, че нищо ново не сте научили и нищо старо не сте забравили“, заяви Манев.

Последва остра реакция от БСП. Депутатите социалисти обвиниха управляващите, че правят внушения и отново подчертаха, че премиерът Бойко Борисов не се явява в Народното събрание въпреки изискванията на Конституцията.

Кристиан Вигенин заяви: „Това, което се демонстрира в момента, е в най-добрите фашистки традиции, в които отговорността не е персонална, а търсим отговорност от роднините на тези, които са извършили престъпления, част от които не са и доказани".

Вежди Рашидов от ГЕРБ призова председателя на парламента Цвета Караянчева да не позволява от трибуната на парламента да се правят квалификации и ксенофобски изказвания:

„В този парламент да си позволявате да правите ксенофобски изказвания, вместо да работим. Каква е разликата между Аушвиц и Белене и Скравена?! Ние на вас казваме ли ви комунисти?! Спрете тази зала да я скверните!“.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.