Младежкият симфоничен оркестър при Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ във Варна ще изнесе концерт на открито на 18-и септември, събота, от 17 ч. в двора на училището. Проявата е с вход свободен и е посветена на награда „Варна“, която оркестърът получи тази година за ярки постижения в областта на културата.

Празничният концерт ще припомни духа на изисканите вечери отпреди 95 години, когато е положено началото на първия български фестивал - ММФ „Варненско лято“.

Под палката на ръководителя на оркестъра маестро Страцимир Павлов ще прозвучат обичани от музиканти и публика творби. Сред тях са фрагмент от „Тъй рече Заратустра“ на Рихард Щраус, „Тореадор“ от сюита „Кармен“ на Жорж Бизе, „Валс“ от балета „Спящата красавица“ на Пьотр Илич Чайковски, „Гранада“ на Мануел де Файя.

Публиката ще се срещне с произведения от различни музикални стилове и епохи, сред които са и фрагменти от мюзикъла „Уестсайдска история“ на Ленард Бърнстейн, както и една от емблемите на българската симфонична музика - „Ръченица“ на Петко Стайнов.

В концерта солисти ще са учениците от специалност „Поп и джаз пеене“ Александрина Петрова и Донко Марков.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.