Мъжкият хандбален отбор на „Шумен 61” се класира за финалната четворка в тазгодишното издание на турнира за купата на България. В четвъртфинална среща шампионите, които са носители на трофея миналата година, отстраниха очаквано „Левски” след 34:31 (14:13). Мачът се игра в Българене.

Срещата няма да се запомни с нещо особено, освен с факта, че познавачите в този спорт очакваха далеч по-категорична победа на гостите. Вместо това обаче до почивката мачът бе равностоен. И двата тима заложиха на бавно игрово темпо, на постепенните атаки, бързи контри почти нямаше. Домакините откриха, а Мехмедов от 7 метра изравни, после Тансер Юсню изведе гостите напред в резултата. До почивката на таблото 7 пъти бе фиксирано равенство – при 1:1, 2:2, 4:4, 5:5, 10:10, 11:11, 13:13. През тази първа част за гостите се разписаха още Сали, Балчев, Т. Димитров и Ефтимов.

Малко по-различна бе картината на игралното поле през първите десетина минути на второто полувреме, когато в игра за „Шумен 61” се появиха Грозев, Й. Михайлов, Ал. Димитров и за тези десетина минути резултатът набъбна до 16:24. Точно за фиксирането на този резултат на таблото, дойде и един от малкото красиви моменти в мача, когато след атака по крилото Митко Грозев метна висока топка към центъра и с т.нар. китайско Бранимир Балчев я оплете в мрежата. В един момент обаче гостите отново понижиха темпото и вмето да увеличат аванса си, дадоха шанс на съперника да смали почти до минимум пасива си.

„Грозен мач, трудно се коментира такава среща. Нашите състезатели подходиха лежерно, много подценяване допуснахме. Вероятно след победата срещу „Локомотив” играчите очакваха разхождайки се да победят или съперникът сам да се бие. Няма как да стане. Повеждаме в един момент с няколко гола и пак допускаме другият отбор да се върне в мача. Много слаба игра в защита, вратарите не бяха убедителни, да ни вкарат 31 гола за мен е срамно. Дано за последен път гледаме такова представление”, обобщи треньорът на „Шумен 61” Костадин Семерджиев.

„Шумен 61”: Хасанов, Т. Добрев, Негованов - 1, Сали - 4, Ефтимов - 6, Балчев - 6, Т. Димитров – 3 (Стефанов, Мехмедов – 1, Юсню - 3, А. Димитров - 4, Грозев - 3, Михайлов - 3).

Другите три тима във финалната четворка са „Локомотив” (ГО), „Осъм” и НСА.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.