"Шумен 61" спечели вицешампионски трофей в мъжкия хандбален елит. Носител на златните медали е отборът на "Локомотив" (ГО). Железничарите се окичиха със златото след две победи от общо три мача в плейофната серия.

В последния трети мач в "Арена Шумен" те победиха домакините с 24:23 (10:9).
Срещата бе бенефис за трима емблематични за българския хандбал състезатели - настоящия президент на "Шумен 61" Светлозар Начев, треньора на шуменци Никола Карастоянов и звездния вратар Иван Иванов - Змея. Звездните играчи бяха картотекирани за мача в "Арена Шумен".

Тримата получиха плакети от президента на Българска федерация хандбал Росен Добрев.

Добрев връчи и шампионската купа на "Локо".

По традиция домакините раздадоха атрактивни награди на феновете с логото на "Шумен 61".

"Имахме своите шансове, малко не ни достигна. Дадохме каквото можем. Честита шампионска титла на отбора на "Локомотив"! Благодаря на нашата прекрасна публиката за безрезервната подкрепа", коментира треньорът на вицешампиона "Шумен 61" Никола Карастоянов.

Той допълни, че положителен щрих за изминалия сезон е спечелената Купа на България.

И изрази позиция, че трябва да бъдат преодоляни резервите и в защита, и в нападение.
След официалната церемония по награждаването на призьорите бяха връчени и индивидуални награди.

Голмайстор на първенството е Преслав Станчев, най-добър защитник е Тансер Юсню, а най-добър вратар стана Пламен Иванов.

От състава на домакините отсъстваха четирима ключови играчи - капитанът Йордан Михайлов, Бранимир Балчев, Теодор Добрев и Николай Николов.

Това е четвъртата вицешампионска титла в историята на клуба - "Шумен 61" е ставал сребърен медалист при мъжете и през 1995, 2008 и 2012 г.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.