Навръх Деня на Шумен представителният мъжки хандбален отбор на "Шумен 61" поведе с 1:0 в суперфинала за титлата. В препълнената "Арена Шумен" пред екзалтирана публика "Шумен 61" победи "Локомотив" (Горна Оряховица) с 31:28 (19:14). Серията е до две победи от 3 мача. Втората среща е идната събота в "Арена Бяла". За любителите на хандбала "Шумен 61" ще осигури безплатен транспорт.

Преди първия съдийски сигнал и на полувремето клубът домакин раздаде традиционните атрактивни награди с томбола.

Срещата предложи интересен сблъсък, като в крайна сметка победата заслужено спечели по-класният отбор.
Теодор Добрев откри за домакините, крилото Александър Димитров дръпна за 2:1, а Грозев ефектно прехвърли вратаря на гостите за 3:2. "Локо" (Горна Оряховица) само на двъ пъти фиксира на таблото равенство в резултата при 1:1 и 2:2. Оттук докрая домакините водеха с 2 - 3 гола, като на моменти разликата нарастваше с 5 - 6.

През първото полувреме домакините сътвориха хубави постепенни атаки, реализираха и бързи контри, като ефектни попадения забиха най-вече Александър Димитров, Теодор Добрев, Тансер Юсню и Вилиан Негованов. Миро Симеонов - Морския вкара две дузпи преди почивката. Бе безпогрешен и за още две през второто полувреме. Николай Николов също откри головата си сметка през първото полувреме. А със сирената за първата част Грозев оформи резултата на почивката - 19:14.

През втората част гостите от "Локо" (Горна Оряховица) опитаха да се върнат в мача и на няколко пъти свалиха пасива си само до два гола - 25:23, 26:24, 27:25, 28:26 и 29:27.

В решителните моменти да помогне на отбора се включи и контузеният капитан Йордан Михайлов, а в най-напечените моменти, когато авансът на домакините бе едва два гола, решителни попадения забиха Бранимир Балчев, Стефан Евтимов, Тансер Юсню и Димитър Грозев.

Освен наградите с томболата, домакините се бяха постарали да има обстановка като в Шампионска лига. Двата отбора бяха официално представени, като всеки състезател излизаше придружен от момчетата на "Шумен 61" и момичетата на "Шумен 98".

Зрителите изслушаха химните на Република България и на Шумен.

Съставът на "Шумен 61": Кисьов, Николов - 2, Т. Добрев - 4, Ал. Димитров - 6, Юсню - 2, Грозев - 4, Балчев - 4 (Стефанов , Негованов - 2 , Сали - 1, Симеонов - 4, Евтимов - 1, Михайлов, Т. Димитров - 1).

"Направихме страхотно първо полувреме в нападение, но бяхме много слаби в защита! Вратарите също не играха добре. Не знам дали бяхме пренавити, или прекалено рано се успокоихме, тъй като на полувремето водехме с 5 гола" , коментира треньорът на шуменци Никола Карастоянов.

Наставникът бе категоричен, че трябва да бъдат направени промени в нагласата и мобилизацията на отбора. И изтъкна, че в Бяла предстои много тежък мач.

"Радостно е, че успяхме да победим, но не съм доволен от концентрацията. Допуснахме твърде много грешки. Това не не ни подхожда в такъв важен мач! Цял сезон се мъчим да допускаме под 23 - 24 гола в мач, за да можем комфортно да побеждаваме. Днес наистина играхме слабо. И ако искаме отново да станем шампиони, трябва да променим облика си на игра", категоричен е Карастоянов.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.