Снимка: ЕПА/БГНЕС

Неизвестен нападател откри стрелба в училище в град Ижевск в Русия. По последна информация убитите са 13, а ранените - 21. Сред жертвите има деца, уточнява БТА.

По данни на Следствения комитет на Русия нападателят се е самоубил. Бил е облечен с черна фланелка с нацистка символика и е носил маска на лицето си.

Самоличността му все още не е установена.

Депутатът от Държавната дума Александър Хинщейн написа в социалната мрежа "Телеграм", че нападателят с бил въоръжен с два газови пистолета, преработени в бойни.

Ръководителят на Република Удмуртия Александър Бречалов пристигна на мястото на трагедията и съобщи, че учениците и учителите са евакуирани.

Училище №88 се намира в центъра на град Ижевск, в непосредствена близост до сградата на градската администрация. В Република Удмуртия е обявен тридневен траур в памет на жертвите на нападението, пояснява БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.