Шест комбинации на вина и гурме продукти са отличени с награди от конкурса на дефиле "Вино и гурме 2020", съобщи организаторите от Съвета по туризъм в Пловдив.
Сьомга с коричка от кедрови ядки, миди Сен Жак и грахово пюре в съчетание с Trois Visages Blanc de Noir 2019 бе обявено за "най-удачното съчетание", представено в конкурса тази година. Представените в конкурса съчетания на вина и храни могат с успех да се явят и на международни изложения,смята Джузеппе Аккардо, член на журито в конкурса.
Дегустационният конкурс се организира от Съвета по туризъм и Община Пловдив в партньорство с ОИ "Старинен Пловдив" и Университета по хранителни технологии, както и в сътрудничество с фондация "Пловдив 2019", кетъринг фирми и компании от хранително-вкусовата индустрия и провежда за шести път.
Седем къщи в Стария град и днес ще посрещат любителите на виното и гурме кухнята до 19 часа, съобщава “bta.bg”.
Снимка БТА