Половината от населението на отцепения анклав Нагорни Карабах е разселено, след като преди повече от седмица избухнаха ожесточени боеве между арменските сепаратисти и Азербайджан, съобщиха представители на сепаратистите.

"Според нашите предварителни оценки, около 50% от населението на Карабах и 90% от жените и децата, или около 70 000-75 000 души, са разселени", каза омбудсманът на Карабах Артак Бегларян пред АФП.

По последни данни въоръжените сили на Азербайджан удрят граждански цели в Степанакерт с дронове камикадзе, но още няма данни за жертви.

Както съобщи РИА Новости, стълбове от дим се виждат в различни части на Степанакерт и в покрайнините му.

Армията за отбрана на Нагорни Карабах е започнала контранастъпление и е подобрила позициите си в северната посока, съобщи от своя страна Министерството на отбраната на Армения, съобщава агенция "БГНЕС"

Снимка БГНЕС 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.