Седем души са пострадали при челна катастрофа между два автомобила по пътя Бургас - Варна. Инцидентът е станал около 15,30 часа, на 10 км след Обзор в посока Бургас, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР-Бургас Цветелина Рандева.

Сблъсъкът е станал между лек автомобил "Тойота Авенсис", с пловдивска регистрация, пътуващ към Варна и автомобил "Сеат Ибиса", пътуващ в посока Бургас.

По първоначални данни виновен е водачът на колата "Тойота Авенсис", който след неправилна маневра "изпреварване" допуска челен сблъсък с другия автомобил. Четирима от пострадалите са откарани в болница "Света Ана" - Варна, останалите трима, които са с общи наранявания, са прегледани и освободени за домашно лечение.

Пътят е затворен и в двете посоки до приключване на огледа. Трафикът се отклонява на КПП "Кошарица" през Дюлинския проход, а от страната на Варненски регион през Бяла, информира Рандева, цитирана от БТА.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.