Сблъсъци между полиция и демонстранти избухнаха в шведския град Малмьо. Най-малко 300 души се събраха снощи на антимюсюлмански протест в града.

До насилието се стигна след инцидент по-рано през деня, когато протестиращи изгориха копие от Корана.

Расмус Палудан - лидер на крайнодясната антимиграционна партия Твърда линия в Дания трябваше да пътува до Мальмо и да произнесе реч на антиислямската акция, която се проведе паралелно с петъчната молитва на мюсюлманите.

Властите в Швеция, обаче, блокираха участите на датския крайнодесен лидер и му наложиха забрана да влиза в Швеция за две години.

Палудан беше арестуван недалеч от град Малмьо. Негови привърженици се събраха на демонстрация срещу задържането му.

Протестиращи хвърляха камъни срещу полицията и подпалиха автомобилни гуми. Между 10 и 20 души бяха арестувани от органите на реда.

Расмус Палудан привлече медийното внимание миналата година с изгарянето на Коран, обвит в бекон - свинско месо, което е забранено за мюсюлманите, припомни БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.