„Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко А. Марков – Варна“ ООД, „Жените в онкологията“ – България и Inner Wheel клуб Варна организират втора информационна среща на тема: „Как да поддържаме здравето и красотата си по време на химиотерапия и лъчетерапия“.

Специалният гост на събитието ще бъде г-жа Ивалина Радева – българка, живееща в Германия, която от месеци дарява безплатно продукти от своя бранд Teya Naturkosmetik на единственото в България „Училище за грим“ за онкоболни жени. Вече 5 години то е част от психо-социалната подкрепа, която СБАЛОЗ – Варна оказва на своите пациенти. Г-жа Радева, която от 2016 година живее в Германия със съпруга и трите си деца, ще направи кратка презентация на тема: „Грижа на кожата по време на лъчетерапия и химиотерапия с продуктите на Teya Naturkosmetik“. Брандът е създаден от нея и всеки продукт – от съставките до опаковката, минава през ръцете й. Козметиката е натурална и сертифицирана като такава в Германия. Всяка от дамите с диагноза ще получи безплатна мостра на серум и крем, изключително подходящи за суха кожа по време и след химиотерапия.

И на това второ издание на информационните срещи сдружението „Жените в онкологията“ – България ще предостави безплатни перуки за жените, диагностицирани с онкологично заболяване. Те ще могат да получат компетентен съвет от специалист, за да могат да изберат най-подходящата перука за себе си.

Дамите ще бъдат запознати накратко и с важността на ранната диагностика и стадирането при рак на млечната жлеза. Лектор ще бъде обещаващият млад хирург на СБАЛОЗ – Варна - д-р Моника Занева.

Медицинският козметик Елена Банкова, която също е част от „Училището за грим“, ще представи една много чувствителна и полезна за жените в процес и след химиотерапия тема – “Техника за трайно възстановяване на веждите чрез метод на световен бранд.”

Дамата, която създаде и вече 5 години напълно безвъзмездно гримира и преподава в „Училище за грим“ - Илияна Начкова, ще говори за “Ролята на грима в ежедневието на жената.”.

Организаторите се надяват, че всяка от жените, които ще дойдат на срещата на 15-и май на чаша кафе и в спокоен разговор, ще може да получи информация и препоръки от специалистите по всички въпроси, които са обект на интереса им – от лечението до поддържането на добро самочувствие, кондиция и красота, въпреки диагнозата.

За предварително записване за събитието на тел.: 052 975 888 (Само за дамите, които имат нужда от перуки). За всички останали входът е свободен!

Информационната среща „Как да поддържаме здравето и красотата си по време на химиотерапия и лъчетерапия“ ще се състои на 15 май, от 15:30 ч., в голямото фоайе на отделението по лъчетерапия в СБАЛОЗ “Д-р Марко А. Марков”, гр. Варна, бул. “Цар Освободител”No 100.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.