По данни на агенция Ройтерс американската Агенция за национална сигурност е шпионирала висши държавни лица в Европа, включително и германският канцлер Ангела Меркел.

Това е ставало с помощта на датските служби за разузнаване. Според разследването, в периода 2012-2014 година американската агенция е използвала датски интернет кабели, за да следи хора във Франция, Германия, Швеция и Норвегия.

Освен на Меркел, са записвани разговори и на германския външен министър Щайнмайер, както и на опозиционният лидер Пеер Щайбрук. Разкритията са направени в резултат на вътрешно разследване на датското военно разузнаване.

От американската Агенция за национална сигурност отказаха коментар по темата. Твърдения, че САЩ са подслушвали Ангела Меркел се появиха още през 2015 година, но по-късно бяха опровергани, съобщава БНТ.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.