Бяла отново ще празнува. От 5 до 10 септември, с богата и разнообразна програма ще бъде отбелязана 38-годишнината от обявяването на Бяла за град.

Нашата Бяла - за някои от нас роден град, за други извор на вдъхновение и любимо място за почивка и презареждане на батериите, разказват от местната общинска администрация. И припомнят, че на 5 септември 1984 година с Указ - Бяла е обявена за град. От тогава всяка година на същата дата жителите и гостите на града се включват в празничната програма. А тази година тя е доста разнообразна:

5-ти септември /понеделник/
17:00 часа, Галерията на Общински музей
Връчване на стипендии по Общински програми „Децата на Бяла“ и „Успешни студенти“
19:30 часа, площад „Европа“
Празничен концерт-спектакъл с участието на любителски клуб по народни танци „Хороигралци Аспрос“ – Бяла и Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“. Концертът ще приключи с пиротехническо шоу (заря)

6-ти септември /вторник/
08:30 - 17:00 часа, Стадион „Черноморец“
Детски турнир по футбол за купата на кмета „БЯЛА КЪП“ - с участието на ФК „Черноморец Бяла“, ФК „Белослав“, ФК „Одесос“ Варна, ФК „Черно море“ Варна, ФК „Спартак“ Варна, ФК „Локомотив“ Дряново

7-ми септември /сряда/
19:00 часа, Спортни площадки при спортен комплекс „Черноморец“
Хоротека

8-ми септември /четвъртък/
20:00 часа, Лятно кино
"Редки тъпанари" - театрална постановка на режисьора Теди Москов с участието на Мая Новоселска, Кристиана Ценкова, Роберт Янакиев, Ясена Господинова, Явор Бахаров, Петя Венелинова, Александър Сано, Александър Узунов, Ивайло Спасимиров
Вход: свободен

9-ти септември /петък/
18:00 часа, парка на ул. „Дунав“
Детски приказен карнавал с шествие от площада до парка

10-ти септември /събота/
09:00 часа, Стадион „Черноморец“
Национално състезание за доброволни формирования с участие на ДФ "Спасителна група Бяла"

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.