Четирима души от екипажа на военен самолет Ан-26 загинаха, а двама бяха ранени, след като машината се разби при кацане на летището в казахстанския град Алмати, съобщиха местни служители, цитирани от Асошиейтед прес.

Министерството на извънредните ситуации на бившата съветска република заяви, че двамата оцелели са хоспитализирани.

Самолетът се е разбил при заход за кацане на летището в най-големия град в страната - Алмати. Машината е излетяла от столицата Нур Султан с екипаж от шестима души и без пътници, съобщава NOVA TV.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.