С традиционен военен парад и в присъствието на ограничен брой публика Франция отбелязва националния си празник, известен като Деня на Бастилията. Тържествата, които тази година са под надслов "Покори бъдещето", се провеждат пред 10-хилядна публика, вместо 25-те хиляди, които присъстват в нормални условия. Те трябва да са с предпазни маски и да представят здравен сертификат за ваксинация.

Тази година в парада участват над 70 самолета, 25 хеликоптера и повече от 220 военни машини. Сред участниците са и двеста конници от Републиканската гвардия, както и около 80 чуждестранни военни от Швеция, Естония, Италия, Белгия, Португалия и Нидерландия.

Миналата година за първи път от Втората световна война парадът на Шанз Елизе беше отменен заради Covid ограниченията, съобщава БНР.

Честванията предвождаше президентът на републиката и главнокомандващ френската армия Еманюел Макрон.

Тържествата тази година са под надслов "Покори бъдещето", но се провеждат пред ограничен брой зрители, заради нарастващите случаи на Covid-19. Всеки зрител трябва да представи сертификат за здравен статус. Подобни изисквания ще има и за зрителите на фойерверките в района на Айфеловата кула тази вечер.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.