Снимка: Дневник

БСП ще предложи на гласуване в парламента законодателната програма за работата на Народното събрание за периода юли - декември 2022 г., съобщава „Дневник" Ако за нея гласуват повече от 121 души, в петък (29 юли) левицата ще излъчи кандидат за премиер - съпредседателя на "Продължаваме промяната" Асен Василев, който ще има седем дни, за да състави проектокабинет.

Ако не събере мнозинство, социалистите ще върнат третия проучвателен мандат неизпълнен. Това стана известно след изявление на лидера на левицата Корнелия Нинова след продължилия над три часа Национален съвет на партията. Решението е било взето с 96 гласа "за",15 - "против" и 2-ма - "въздържали се".

След края за заседанието Нинова посочи, че управленската програма влиза в парламента с очакване за институционално и отговорно мнозинство.

Тя е ориентирана към няколко сфери - борбата с корупцията и модела на управление на ГЕРБ, закони и мерки за стабилизиране на икономиката, подкрепа на семействата и домакинствата и законите, нужни за отпускане на средствата по Плана за възстановяване и устойчивост.

Тя ще има хоризонт от 6 месеца до декември 2022 г. и е базирана на предложения от „Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.