Руският външен министър Сергей Лавров заяви в четвъртък, че Русия се доверява на оценките, направени от САЩ за ситуацията в Афганистан, които показват, че столицата Кабул може да се окаже в ръцете на талибаните в рамките на 90 дни.

Освен това той обвини САЩ за настоящата ситуация в Афганистан, като каза, че всичко, което се случва в страната сега, е резултат от 20-годишното американско военно присъствие в региона.

Вчера излязоха информации, които показват, че Пентагонът се опасява, че Кабул може да бъде превзет от талибаните след един до три месеца.

Междувременно талибаните продължиха своята военна офанзива в Афганистан, завладявайки по-рано днес 10-и административен център на провинция - град Газни, който е разположен само на 150 километра от столицата Кабул, съобщава БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.