Снимка: БГНЕС

Роджър Федерер няма да играе на сингъл на „Лейвър Къп 2022", съобщиха швейцарските медии. Швейцарецът смята да изиграе само един мач на двойки в петък. 20-кратният шампион от Големия шлем и бивш номер 1 в света, обяви наскоро, че предстоящият турнир ще бъде последен в кариерата му.

Надпреварата ще се проведе от 23 до 25 септември в Лондон в O2 Arena. Освен Федерер в отбора на Европа са Рафаел Надал, Новак Джокович, Анди Мъри, Стефанос Циципас и Каспер Рууд.

Пред SRF Федерер казва, че е напълно възможно да играе в петък в тандем с Надал и определя това, като сбъдната мечта.

Маестрото се надява да може занапред да участва в демонстративни мачове, в които да сподели корта с най-големите си съперници, но и приятели в тениса.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.