Снимка: Tennis.bg

Роджър Федерер ще сложи край на състезателната си кариера след участието си на турнира "Лейвър Къп", който започва следващата седмица, съобщава БГНЕС. Новината обяви лично носителят на 20 титли от турнири от Големия шлем.

"До цялото ми тенис семейство и отвъд него:

От всички дарове, които тенисът ми е предоставял през годините, най-великият, без съмнение, бяха хората, с които се срещнах в професионалния ми път: приятели, съперници и най-вече феновете, които дават живота си.

Искам да споделя няколко новини с всички вас.

Както много от вас знаят, последните три години ме срещнаха с много предизвикателства под формата на контузии и операции. Работех усилено да се завърна в добра форма, но също така знам ограниченията на тялото ми. Посланието на тялото ми е много ясно. Аз съм на 41 години. Изиграл съм повече от 1500 мача за 24 години. Тенисът се отнасяше с мен по-великодушно, отколкото някога съм си мечтал, затова сега трябва да осъзная, че е време да прекратя професионалната си кариера.

"Лейвър Къп" в Лондон следващия уикенд ще бъде последният ми турнир от АТР. Естествено, ще продължа да играя тенис в бъдеще, но няма да е на ниво Голям шлем или мъжкия тур”, гласи посланието на Маестрото на тениса в социалните мрежи.

До скоро планът на Федерер включваше участие на отборния турнир, както и на този в родния му град Базел. Изглежда обаче усложненията в хода на възстановяването след операцията на коляното са го принудили да вземе решението да прекрати изключителната си кариера още в края на септември, отбелязват информационните агенции.

През дългата си и блестяща кариера швейцарецът е спечелил общо 103 титли на сингъл, а 310 седмици е бил водач в световната ранглиста, в това число рекордните 237 поредни, уточнява БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.