От спринт и гимнастика до паркур и отварянето на вратите, с което се прочу едно метално куче - роботите на американската компания Boston Dynamics нашумяха с множество трикове в последните години. В репертоара им имаше и танци, но не бяха особено добри в тях. Досега.

"Това не е направено с компютър", написа в "Туитър" милиардерът Илън Мъск в коментар, с който сподели видеото. Клипът на компанията, представен като новогодишен поздрав, показва как танцуват три от роботите ѝ - Atlas, Handle и Spot (последният, "робокучето", вече се продава за 74 500 долара и влезе в употреба по време на пандемията).

Технологичното издание The Verge отбелязва, че танцът на робота Atlas - най-близък до човешкия облик от трите появяващи се на сцената - е повод за равносметка колко пъргав е станал роботът за последните пет години. Boston Dynamics, основана от екип от Масачузетския технологичен институт, бе част от "Алфабет", след това от японския конгломерат "Софтбанк", от миналия месец - от корейската корпорация "Хюндай".

Работили са и по проекти, финансирани от Пентагона, съобщава "Дневник".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.