Адриан Андреев отстъпи на Алекс Де Минор във втория кръг на основната схема на АТП 250 турнира на твърди кортове в Анталия. 19-годишният български тенисист загуби с 3-6, 1-6 от четвъртия в схемата Алекс де Минор.

Преди този мач Андреев записа три победи в турнира, след като в квалификациите победи Лукас Клайн и Андреа Вавасори, а вчера постигна първи успех в основна схема на АТР турнир след успех над представителя на домакините Марсел Илхан.

Националът на България за Купа "Дейвис" игра достойно срещу първата ракета на Австралия. Той постигна два пробива, като в много от геймовете даваше сериозен отпор на съперника.

В първия сет Адриан постигна пробив още в първия гейм, който веднага след това беше върнат. Де Минор стигна до нов брейк за 4-2, но Андреев успя да го върне моментално. Следващите два гейма отидоха на сметката на №23 в световната ранглиста, а с това и сета.

Втората част бе оспорвана като игра, но не и като резултат. Адриан изпусна възможност за пробив при 1:3, а Де Миниор успя на три пъти да стигне до брейк.

С доброто си представяне в турския курорт Андреев заработи 5700 евро и 32 точки за световната ранглиста, в която ще прогресира с около 120 места и ще влезе за първи път в кариерата си ще влезе в първите 450.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.